Kezdőlap arrow Szereplők
Szereplők
Kaszás Attila
    
  
Lőrinc
__________
Kaszás Attila
Nemzeti Színház
    Kaszás Attila 1960. március 16.-én született Vágsellyen. 1983-ban végezte el a Színház-és Filmművészeti Főiskolát, következő évben a Vígszínház társulatához csatlakozott.
Számtalan színházi- és filmszerepben nyújtott alakításáért 1988-ben a Hegedüs Gyula emlékgyűrűt, 1990-ben a Színházi találkozó legjobb férfialakítás díját vette át.
1992-ben Ajtay Andor- és Ruttkay Éva-emlékdíjban is részesült. A Jászai Mari díjas színművész 2003 óta a Nemzeti Színház tagja, ahol jelenleg többek közt Weöres Sándor Holdbéli csónakosának címszerepében láthatjuk vagy Buckhingham hercegként Shakespeare III. Richárdjában.
      
Palcsó Tamás  
Rómeó
____________
Palcsó Tamás
Megasztár
    Palcsó Tamás 1986. május 6.-én született. Tamás kitűnő eredménnyel repülőgép-műszerésznek tanult a csepeli Kossuth Lajos Középiskolában, amikor 2005-ben jelentkezett a Megasztár 2. szériájába, ahol ezüstérmes lett.
A kultuszminiszteri elismerésben részesült ifjú tehetség 2006-ban a Bravo Otto-díját is átvehette, mint az Év Felfedezettje. 2006. februárjában jelent meg bemutatkozó albuma Megfordult a Világ címmel.
   
    
Veres Mónika  
Júlia
____________
Veres Mónika
Jazz énekesnő
    Veres Mónika 1985. december 4.-én született Budapesten. Mónika már zenetagozatos általános iskolás korában énekelt operákban, musicalekben az Állami Operaház gyermekkórusának tagjaként.
1998-ban szólókarrierbe kezdett Nika művésznéven. A következő években két pop-albuma jelent meg (Papa ne félts!, 1999, Várlak még, 2000) és több mint 200 fellépése volt. 2000 tavaszán részt vett a Montenegrói Dalfesztiválon, ugyanebben az évben eMeRTon-díjjal jutalmazták. Mónika jelenleg a Magyar Zene- és Táncművészetek Szakszervezetének Kőbányai Stúdió Szakiskolájának harmadéves hallgatója. A fiatal énekesnő a Babos Project Specialban énekel, a jazz-zenekar produkcióját szabadon fűszerezi saját stílusával, amely leginkább a soul, az r'n'b, a latin és roma zenékkel rokon.
      
Miller Zoltán  
Mercutió
_________
Miller Zoltán
Madách Színház
    Miller Zoltán 1973. december 10.-én született. Gór Nagy Mária Színi-tanodájában végzett. Már növendékként szerepet kapott a Grease című musicalben, amelyet még sokáig játszottak az ország számos színpadán. Szerepelt az Operett Színház Valahol Európában című darabjában is. 1998-tól játszott az Operett Színházban, a Tháliában, a József Attila Színházban, a Madách Színházban, a Piccolo Színházban, a Tivoliban és a Miskolci Nemzeti Színházban. 2000-ben eMeRTon-díjban részesült. Miler Zoltán volt az egyik főszereplője Fenyő Miklós Made in Hungária című színdarabjának, amelyet 2001-ben mutattak be. Jelenleg a Madách Színház művésze, láthatjuk többek közt Az Operaház Fantomjában is.
      
Hoffmann Mónika  
 Szvetlána
____________
Hoffmann Mónika
Megasztár
    Hoffmann Mónika 1982. március 11.-én született Svédországban, ott töltötte gyermekkorát is, ennek ellenére a magyar (és az angol) nyelvet is elsajátította. Általános iskolás kora óta foglalkozik komolyan az énekléssel. Egy év Berklee College of Music után otthonában, a svédországi Malmöben folytatta zenei tanulmányait (a Malmöi zene konziba). A Megasztár harmadik szériájában tűnt fel az énekesnő (és hegedűművész), akinek szívéhez leginkább a jazz, a soul, az r'n'b és a latin zenék állnak közel és ilyen stílusban ír zenét.
      
Seress Zoltán  
Herceg
__________
Seress Zoltán
Bárka Színház
    Seress Zoltán 1962. május 21.-én született Kiskunfélegyházán. 1987-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1987-től 1993-ig a Vígszínház társulatának tagja. 1993-től 1996-ig a Művész, ill. Thália Színház tagja. Számos filmben szerepelt, 2004 nyarán az Újvidéki Színházban a Fekete Péter rendezőjeként is bemutatkozott. Jelenleg a Bárka Színház társulatának tagja.
      
Forgács Péter  
Őrnagy
___________
Forgács Péter
Győri
Nemzeti Színház
    Forgács Péter 1957. október. 13.-én született Egerben. 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Színész, rendező, zeneszerző, a Színészzenekar alapító tagja. Sikereinek nagy részét a Thalia Színház, az Arizona Színház és az Operettszínház művészeként érte el. eMeRTon -, Jászai-, Kisfaludy-díjas. 1997-ben a Drámaíró verseny  legjobb férfi alakítás díját ő kapta, 1998-ban a legjobb musical színésznek választották. Tanársegédként tanított színészmesterséget a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A nagysikerű Mindhalálig Beatles musical egyik főszereplője, több szólólemeze is megjelent. Hat esztendeje a Győri Színház társulatának tagja, ahol az Adáshiba és a Vöröslámpás ház rendezőjeként is bemutatkozhatott a szakma és a közönség előtt.
      
Balogh Erika  
Őrnagyné
__________
Balogh Erika
Kecskeméti Katona József Színház
    1958. szeptember 12-én született Kiskunfélegyházán. Férje, Pintér Tamás kaszkadőr, koreográfus, mozgástervező. 1981-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1981-ől 1993-ig a Thália Színház ill. az Arizona Színház tagja. Ezt követően játszott a Várszínház-, Szegedi Nemzeti,- fehérvári Vörösmarty Színház-, Újpest Színház-, Karinthy Színház színpadán is. 1998 óta a kecskeméti Katona József Színház tagja. 1995 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetemen  óraadó tanár. Az V. POSZT-on a Legjobb női epizódszereplő (Adrienne - Bouillon hercegnő) és Színikritikusok díja: legjobb epizódszereplő (Adrienne - Bouillon hercegnő) díjakat kapta. 2006-ban Jászai Mari-díjjal tűntették ki, illetve a közönség szavazatainak köszönhetően Súgó Csiga díjat nyert.
      
Miller Lajos  
Lear
_________
Miller Lajos
Magyar Állami Operaház
 1940-ben született Szombathelyen. Tanulmányait 1961-tol 1968-ig végezte a Zeneakadémián, dr. Sípos Jeno növendékeként. 1968-ban debütált az operaházban Szokolay Hamletjének Horátiójaként. 1986-tól 1990-ig szabadfoglalkozású énekmuvész volt. 1991-tol ismét az Operaház tagja lett. A lírai bariton-gárda jelentos egyénisége, aki foleg Verdi-szerepekben mutatta meg képességeit. 13 magyar, 3 francia operalemeze jelent meg. Több nemzetközi énekverseny díjnyertese: Fauré-verseny I. díja (1974.), Erkel Énekverseny III. díja (1975.), A trevisói Toti dal Monte-ének-verseny elso díja (1975.). Vendégszerepelt Prágában, Pozsonyban, a Milánói Scala-ban, a bécsi Staatsoper-ben, a Buenos Aires-i Teatro Colon-ban, a müncheni Bajor Állami Operában, a római Operában, a párizsi Nagyoperában, és a New York-i Metropolitanban.
      
Keresztes Ildi  
Lear "szállásadónője"
___________
Keresztes Ildi
Soproni Petőfi Színház
    Keresztes Ildikó 1964. augusztus 8.-án született Marosvásárhelyen. 1985-ben elvégezte az Országos Zenei Központ képzését, ahol előadóművészi képesítést kapott. 1988-ban diplomázott a Testnevelési Egyetemen, ám ekkor már komoly sikereket ért el énekesnőként az Ungár és a Rózsaszín Bombázók együttessel. 1992-ben az Egri táncdalfesztiválon duettet énekelt Forgács Péterrel. Közreműködött többek közt az Omega, az Edda, Tolcsvay László, Balázs Fecó és a Kormorán albumain.  Számtalan musicalben, rockoperában és két filmben (Neonrománc, A Kis Romulus) játszott, 1997-ben "Az év musical énekesnője"-, 1999-ben pedig "Az év énekesnője"-ként vehetett át eMeRTon-díjat. Ez utóbbinak Nem tudod elvenni a kedvem című első albuma szolgáltatott apropót. Ezt követte két évvel később, 2001-ben, a Nekem más kell című album. 2006-ban a Soproni Petőfi színház örökös tagjának választotta.
      
Kiss Zoltán  
Tibor
_________
Kiss Zoltán
Székesfehérvári Vörösmarty Színház
     Kiss Zoltán már a Színművészeti Főiskola alatt játszott a Fővárosi Operett Színház Valahol Európában című musicaljében, ahol Ficsúr szerepében ismerhette meg a közönség. Iskolái elvégzése után 4 évet töltött Szolnokon, ahol játszott többek között a Hair, a Csárdáskirálynő, a West Side Story, a My Fair Lady, a Leányvásár és a Hotel Menthol produkciókban. Székesfehérváron volt Bob Herceg, Németországban, Japánban operett gálaműsorokban szerepelt. Jelenleg Szegeden a Luxemburg Grófja főszereplője, a Turay Ida Színházban és a Fővárosi Operett Színházban számos szerepben látható. 2006 januárjától tagja a Frankie Brothers ének-, tánc-, swing-együttesnek Bóbis Lászlóval és Rozgonyi Jánossal.
      
Szabó Simon  
Lobo
__________
Szabó Simon
szabadúszó
 színművész
    1979. szeptember 29.-én született. A TÁP Színház művészét Török Ferenc Moszkva tér című filmjében ismerte meg a közönség. A következő évben, 2002-ben bemutatott Zsebzsötem című filmnek ő a rendezője is. 2005-ben játszott a Szupermosás című kisjátékfilmben. A színészkedés mellett zenével is foglalkozik.
 
 
Galyas István  
Beás
___________
Galyas István
Shakespeare Iskola
    1986  február 19-én született Szikszón. A gimnázium elvégzése után Budapesten kezdte meg tanulmányait. Jelenleg a Shakespeare színiakadémia növendéke, ahol az utolsó évét fogja kezdi az idén.
Elmondása szerint ez az első szuperprodukció, melyben részt vesz,és reméli,hogy nem fog csalódást okozni a közönségnek...
      
Ömböli Pál  
Csöpi
_________
Ömböli Pál
Madách Színház
    1977-ben született Pécsett. 2005-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán. Már gyermekként kezdett megismerkedni a színházzal. N. Szabó Sándor és Unger Pálma gyermek színi-tanodájában. Ezt követően Moravetz Levente stúdiójában folytatta tanulmányait, majd a Pécsi Nemzeti Színház stúdiósa lett, ahol számos produkcióban játszott. Az érettségi után a budapesti József Attila Színház stúdiósa lett, melynek egyben egyik kezdeményezője is volt. A Színház- és Filmművészeti Egyetemre negyedszerre nyert felvételt. Jelenleg a József Attila Színház tagja, valamint a Madách Színházban játszik két főszerepet.
      
Pap Alexandra  
Pávaszem
____________
Pap Alexandra
Shakespeare Iskola
    1985. december 23.-án született Budapesten. 2003-ben elvégezte a MSE Első Szinkronszínész-képzőt. Jelenleg a Shakespeare Színművészeti Akadémia harmadéves hallgatója. A Budapesti Kamaraszínházban kórustagként találkozhatunk vele a Médeia című darabban. Az 56 csepp vér című musicalben talált rá az első nagyobb színházi szerep, a forradalmár suhancok közül Pávaszemet alakítja.
      
Puskás Péter  
Genya
___________
Puskás Péter Megasztár
    1984. december 16.-én született. A Megasztár harmadik szériájában tűnt fel, ahol a döntőig jutott. Péter a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre jár, angol-magyar szakra.
      
Szanitter Dávid  
Málnaszőr
____________
Szanitter Dávid
Kolibri Színház
    1976. augusztus 14.-én született. 2002-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Játszott a Nemzeti Színházban, a Thália Színházban, valamint a Kolibri Színházban is. Első rendezése a 2005-ben a Kolibri Pincében bemutatott Sás-Más című darab, amelyben játszott is. Jelenleg a Madách Színház művésze, láthatjuk a Páratlan Páros II.-ben, nemrég a Tv2 Jóban rosszban című sorozatában is felbukkant.
      
Szakács Tibor  
Szakaszvezető
___________
Szakács Tibor
Vidámszínpad
    Szakács Tibor 1991-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán. Jelenleg a Vidám Színpad művésze (Shakespeare: Sok hűhó semmiért, Tévedések vígjátéka, A makrancos hölgy, Beaumarchais: Figaro házassága).
      
Dénes Gergely  
Fiúk a csapatban
____________
Dénes Gergely
Szegedi Nemzeti Színház
    1978. április 25-én született Szegeden. 2006-ban végzett a Békés Megyei Jókai Színházban működő színházművészeti iskolában, Kovács Edit és Jancsik Ferenc osztályában. A Színház számos produkciójában is szerepet kapott. A 2006-os évadtól a Szegedi Nemzeti Színház társulatának a tagja. A Békés Megyei Jókai Színház Rómeó és Júlia előadásában is látható.
      
Kisfalusi Lehel  
Fiúk a csapatban
____________
Kisfalusi Lehel
szabadúszó színművész
 
   1981. május 2.-én született. Már túl volt több szerepen az Új Színházban és a Radnóti Miklós Színházban, mikor 2003-ban végzett a Pesti Magyar Színiakadémián.
Később fellépett a Komédiumban és a Budaörsi Játékszínben is.
Jelenleg a Madách Színházban és a Karinthy Színházban játszik, szeptembertől láthatjuk a Piccoloban és a Merlinben is.
Tagja a Szabó családnak a rádióban és zenél is saját zenekarában.
      
Demeter Tamás  
Fiúk a csapatban
_____________
Demeter Tamás
rockénekes
 
   1976. november 28.-án született.
Szakmai pályafutása az XL Sisters nevű zenekarban kezdődött, ahol vokalista volt. 1994-ben megalakult a Bulldózer zenekar, amelyben megcsillogtathatta énekes tudását is.
Dolgozott a Rock- és Musical Színházban segédszínészként.
Feltűnt az Ilyenek voltunk című darabban és a Kiálts a szeretetért című rockoperában.
Tamás az Omega zenekarban is vokálozik.
      
Gyuricza Mikolt  
Potentátasszony1
____________
Gyuricza Mikolt Shakespeare Iskola
 
   1985 március 25.-én született Sao Paulóban, és a
brazíliai magyar kolóniában nőtt fel.
1997-ben költözött Magyarországra, és egy évvel később felvételt nyert a Krónikásének Zeneiskolába, ahol gitáros-énekesként végzett 2001-ben.
A zeneiskolai évek alatt szeretett bele a színházi életbe, és 2004-ben felvették a Shakespeare Színművészeti Akadémia musical szakára, amelynek most is hallgatója.
Az 56 csepp vér  "Potentát asszonya" az első igazi szerepe.
      
Papp Annamária  
Potentátasszony2
_____________
Papp Annamária Shakespeare Iskola
    1986. március 6-án született Cegléden, tanulmányait Nagykőrösön az Arany János Református Gimnáziumban végezte, itt kapta első főszerepét a gimnáziumi színjátszó csoportban/énekkarban: Iluska (János vitéz); Örzse (Háry János). Jelenleg a Shakespeare Színművészeti Akadémia végzős, musical szakos tanulója. Osztályfőnöke Horváth Péter rendező, musical tanára Nagy Viktor rendező, pódium tanárnője Bánfalvy Ágnes színésznő. Jelenleg Budapesti Kamaraszínházban játszik a Médeia című darabban.
      
Megyeri Mária   
Nylonruhás nő
___________
Megyeri Mária
szabadúszó színművész
 
   Megyeri Mária 1970-ben végezte el a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolát Ének- és Jazz-tanszakon.
1976-ban az Állami Artistaképző Iskola varieté szakán végzett. A Budapesti Operettszínházban játszott 1978-tól 2002-ig musical és operett-előadásokban egyaránt itthon, és számos külföldi vendégszereplés alkalmával.
1996-tól 2002-ig a "Piros Orr bohócdoktorok" alapítvánnyal rendszeresen közreműködött beteg gyermekeknél budapesti kórházakban.
Jelenleg szabadúszó.
      
Bittner Anett  
Ávós nő
__________
Bittner Anett Shakespeare Iskola
 
   1983. október 12.-én született Budapesten.
2002-ben elvégezte az MSE Szinkronszínész-képzőt. 2004 óta a Shakespeare Színművészeti Akadémia növendéke, prózai színész és musical szakra jár.
Zenei előképzettséggel rendelkezik (zongora, ének).
A színjátszás és a zene mellett foglalkozik még sporttal (karate, lovaglás, lövészet), tánccal és festészettel is.
      
      
Urmai Gábor  
Kicsi potentát
__________
Urmai Gábor
Vidám Színpad
    1967. február 12.-én született Várpalotán. 1991-től az Arizona Színházban játszik. Alapító tagja a Soproni Színháznak, 1992-től tíz évig lép fel itt. Idén negyedik éve a Vidám Színpad művésze (Vízkereszt, Legénylakás, stb.), emellett vendégként játszott többek közt a Madách Színházban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Katona József Színház Kamrában, az Egyetemi Színpadon és a Budaörsi Játékszínben is.
      
      
Meződi József  
Szakállas potentát
___________
Meződi József Apostol Együttes
 
   Meződi József 1973-ban csatlakozott az Apostol zenekarhoz énekesként, 1975-ben a Nehéz a boldogságtól búcsút venni című Németh-Szenes slágerrel robban be a magyar könnyűzenei életbe. A következő években számos sikerdal és két nagylemez után 1981-től az Apostol zenekar a Rock-színház állandó zenekara lesz, Meződi pedig különböző színészi feladatokat kap.
1998 decemberében az egyre növekvő érdeklődés hatására az együttes kiad egy válogatást a régi slágerekből, 1999. március 19. és 20.-án pedig nagysikerű koncertet adnak a Budapest Sportcsarnokban.
A 2004-ben megjelent új lemezüket az immár újjáépült Budapest Sportarénában mutatták be.
      
Buch Tibor  
Sovány Potentát
________
Buch Tibor
Madách Színház
 
   1969-ben született Budapesten.
Toldi Mária musical-stúdiójába járt, majd 1993-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Másodikos korában már a Valahol Európában főszerepét játszotta az Operettszínházban.
Ezután következett A szerelem arcai (Madách Színház) és a József Attila Színház számos szerepe.
Az Operettszínházban játszotta az Elisabeth, A montmartre-i ibolya, a Hello, Dolly! és a Hotel Menthol főszerepeit.  2001-ben leszerződött a székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz és játszotta többek között a Valahol Európában, a Csárdáskirálynő, A vihar kapujában, a Remix, a János vitéz, a Háry János, a Tokaji aszú és a Diótörő és Egérkirály című előadásokban.
      
    
Ávós kiskatona
___________
Kovács Miklós
Shakespeare Iskola
__________
Szabó József Shakespeare Iskola
___________
Huczek Gábor
 Shakespeare Iskola
________________
Pecsenyiczky Balázs
Shakespeare Iskola
  
      
Északi Tamás  
___________
Északi Tamás Shakespeare Iskola
 
   1987-ben született Budapesten. A Telepy Károly Általános Iskolában kezdte meg a tanulmányait, ahol a színjátszó-szakkőr tagja volt.
A középiskolát már Agárdon végezte, a Chernel István Gimnáziumban.
Immár második éve a Shakespeare Színművészeti Akadémia tanulója.
Hobbija a színház látogatás, filmek, dráma, monológ, vers
írás.
      
   
___________
Oroszi Tamás Shakespeare Iskola
 
   1982. szeptember 1.-én született Vácott.
2006-ban diplomázott a Shakespeare Színművészeti Akadémián.
A Körúti Színház társulatának tagja, játszik Galambos Zoltán Második szereposztás- és Molnár Ferenc Doktor úr című darabjában.
      
Umbráth László  
_____________
Umbráth László Shakespeare Iskola
 
   1984. november 8.-án született Budapesten.
Jelenleg a Shakespeare Színművészeti Akadémia harmadéves, végzős hallgatója musical szakon.
A Sorstalanság című filmben volt látható először (SS-tisztként és gázkamrás zsidóként), majd az Árpád népében többnyire katonaként mutatkozott.
A színjátszás és a zene mellett szívesen olvas, teniszezik és úszik.
    
____________
Székely Lóránt Shakespeare Iskola
____________
Ambruzs Ádám Shakespeare Iskola
  
      
Abdullin Szárdár  
_____________
Abdullin Szárdár
 
   Abdullin Szárdár Tagirovics 1985. január 15.-én született Kazanyban, a volt Szovjetunióban. Jelenleg különböző teaházakban lép fel a Monadeiz ' m társulattal és nyaranként játszik a Móri Színházi Alkotótáborban is. Beszél: oroszul, ukránul, angolul és magyarul is
próbálkozik :) .
      
      
 
Továbbá:
.
6 kaszkadőr + 10 kaszi
.