Kezdőlap
Kapható az 56 csepp vér maxi CD
A legnagyobb bevásárlóközpontok Media Mark üzleteiben megvásárolható az 56 csepp vér talán legsikeresebb dalaiból álló maxi CD. Így pl. Budapesten a Pólusban, a Westend City Centerben és néhány nap múlva az Árkádban is. A Mamut II. Saturn üzletében szintén lehet kapni a lemezt. Az ára 1590Ft és 1990Ft között mozog. A CD-n a következő négy szám hallható: 1. Mercutió dala (ének:Miller Zoltán); 2. Mambó; 3. Szerelmi kettős (ének:Veres Mónika – Palcsó Tamás); 4. Elég! (ének:Miller Lajos…). A musical teljes zenei anyagának kiadása és megjelenése az 56 csepp vér c. film bemutatójára, 2007. februárra várható. A zenét az Omegából jól ismert Mihály Tamás szerezte, a dalszövegeket pedig Horváth Péter írta.
.
Budapest, 2006. december 15.                                                                                                                                       Hornek Ildikó
 
56 csepp vér - Alföldi Róbert is szerepel
(Sajtóközlemény)
.
Alföldi Róbert is szerepet vállalt az 56 csepp vér című musical filmváltozatának kerettörténetében.
Az első, a forradalmat megörökítő musicalfilm utóforgatása során Alföldi faggatja a múltról szürreális környezetben Kaszás Attilát, aki Mihály Tamás és Horváth Péter művében a papot játssza.
A felvételt - ahol a fotók készültek - egy kőbányában rögzítették. A film rendezője Bokor Attila.
A Pintér Tamás ötletéből készült rockmusical ősbemutatója október 19-én, majd 22-én volt a telt házas Papp László Budapest Sportarénában.
.
A főszerepeket Kaszás Attila mellett Palcsó Tamás, Veres Mónika, Miller Lajos, Miller Zoltán, Seres Zoltán, Balogh Erika, Keresztes Ildikó, Forgács Péter, Kiss Zoltán és Ömböli Pál, Puskás Péter és Hoffmann Mónika játszotta.
.
Az Universal kiadó néhány hete megjelentette a nagy sikert aratott musical négy dalát is.
Nagy Endre producer tájékoztatása szerint az 56 csepp vér című musical filmváltozatát a februári szemlén szeretné bemutatni a művet gondozó Grantfilm.
.
 
Szemelvények az 56 csepp vér c. rockmusical sajtókritikáiból

„Lendületes zene, látványos jelenetek, megrendítő pillanatai az emlékezésnek és az emlékeztetésnek."
Vasárnapi Hírek, 2006. október 22.

„A produkció tagadhatatlanul hatásos: népes statisztéria, a Sportaréna küzdőterén lebonyolított néhány tűzpárbaj és harcijármű-bemutató s egy váltig elkötelezett szereplőgárda szerez unaloműző estét a hálás közönségnek.
Ismét megbizonyosodhattunk róla, hogy Kaszás Attila (Lőrinc) és Seress Zoltán (Herceg) megbízhatóan jó színész, s hogy Keresztes Ildikó (Learné) és Miller Zoltán (Mercutio) minden adottsággal rendelkezik, amire csak szükség lehet egy musical-előadás során." 
László Ferenc, Magyar Narancs, 2006. október 26.

„Az 56 csepp vér zeneszerzője, az omegás Mihály Tamás rengeteg zenei betétet írt az 56 csepp vérbe.
Elképesztő stílus-kavalkádot hozott össze: pop-jazz, latin-pop, pop-musical, rockopera és Omega sítlusú számok."
Index, 2006. október 20.

„A hatalmas játéktérben szinte egy pillanatra sincs üresjárat. Van, amikor három-négy helyszínen is zajlanak párhuzamosan a jelenetek. […] Hatásos a koreográfia, […] kaszkadőrök, tankok is színesítik a kavalkádot. Elhangzott néhány slágergyanús szerzemény, Mihály Tamás jól egyensúlyozott a populáris és az igényesebb stílus között.
Örömteli, hogy az arénában élő zenét hallhattunk."
Balogh Gyula, Népszava, 2006. október 21.

„Mihály Tamás zeneszerző a mai kor fiataljai számára is átérezhető és megérthető formába öntötte a fél évszázaddal ezelőtti forradalmat, így kőkemény rockzenét hallhattunk."
Helyi Théma, 2006. október 25.

„Hollywoodban sem játszották volna el jobban az égő tankból menekülő katonákat."
Blikk, 2006. október 20.

 
Sikerrel zajlott az Arénában a musical ősbemutatója
(Sajtóközlemény)
.
Nagy sikerrel és közel teltházzal zajlott az 56 csepp vér című rockmusical október 19.-i ősbemutatója és az október 22.-i előadása a Papp László Budapest Sportarénában.
Több száz szereplő: színészek, énekesek, táncosok és zenészek látványos, elgondolkodtató, korhű, ugyanakkor szórakoztató előadást nyújtottak.
A két estén több mint 18000 főt számláló vegyes korösszetételű közönség szűnni alig akaró ovációjával az előadás végén nem
 főpróba
hagyott kétséget a felől, hogy érdemes volt   minden idők legnagyobb Közép-Európa-i színpadán bemutatni a produkciót.
.
A visszajelzések szerint a művészeknek, a stábnak sikerült megfelelni annak a kihívásnak, amit a Sportaréna hatalmas tere, a színpadként használt küzdőtere valamint a forradalom félévszázados évfordulójához méltó nívó iránti nyilvánvaló igény jelentett.
.
Mihály Tamás változatos zenéi - köztük több slágergyanús szerzeménnyel - ugyanúgy az 50-es évek hangulatát idézték, mint a Horváth Péter által írt megindító történet. A minden részletében kidolgozott showban legjobb formájukat hozták a már befutott, ismert színészek, művészek, énekesek és zenészek, ugyanakkor a mű lehetőséget jelentett számos ifjú tehetségnek a bizonyításra is. Kaszás Attila lenyűgözően alakította Lőrinc barátot, hasonlóan Miller Zoltán Mercutiót. Dalaikat az előadás közben is többször nagy tapssal honorálta a közönség. Palcsó Tamás Rómeóként, Veres Mónika Júliaként debütált az óriási színpadon, kellemes meglepetést okozva ezzel az aggódó várakozással teli nézőknek is. Pintér Tamás-ötletgazda akciórendezőként is kitett magáért, a darabot látványos jelenetekkel tette feledhetetlenné. Az 56-os kisvárosi történetet korabeli dzsipek, géppuskasorozatok és a sokat emlegetett, eldördülő tank - belőle kiugró égő emberekkel - tették hitelesebbé.
.
A két előadást 30 kameraállásból rögzítették, amely felvételek alapjául szolgálnak majd a jövő februárra elkészülő mozifilmnek, CD-nek, a későbbi tvfilmnek és a DVD-nek.
 
Csillogó szemek a felcsendülő dalok hallatán
(Sajtóközlemény az 56 csepp vér c. rockmusical nyitó sajtótájékoztatójáról)
.
 Az alkotók.
 Pintér Tamás
 Horváth Péter
 Dr. Nagy Endre
 Mihály Tamás
fotó: Hornek Ildikó (Grantfilm)
.

Közel száz újságíró jelenlétében kiváló hangulatban zajlott az 56 csepp vér c. rockmusical nyitó sajtótájékoztatója augusztus 31-én a Magyar Rádió Márványtermében.
.
A helyszínen jelen voltak az alkotók: Horváth Péter-író, rendező; Mihály Tamás-zeneszerző; Pintér Tamás ötletgazda, s akciórendező; Dr. Nagy Endre producer; a szereplők, az énekesek és a zenészek valamint a színházi stáb szinte minden tagja továbbá természetesen rengeteg újságíró, fotós, s forgatócsoport.
.
A sajtótájékoztatón a közönség személyesen is megismerhette a szereplőket, énekeseket, és az alkotóművészeket. A jelenlévők csillogó szemmel, hangos üdvrivalgással és hatalmas tapssal fogadták a helyszínen elhangzó 3 musical dalbetétet, amelyből az elsőt a két főszereplő Palcsó Tamás és Veres Móni, a másodikat Miller Zoltán, s a harmadikat - többekkel együtt - Miller Lajos énekel.
.
A producer külön köszönetet mondott a két főszponzornak, a Samsung Electronics Magyar Zrt.-nek és a Szerencsejáték Zrt.-nek, akik - a magyar kultúra támogatóiként - sokat tettek a produkció sikeres megvalósulásáért.
.

 
Tovább...
 
56 csepp vér - musical a forradalomról
(A nyitó sajtótájékoztató sajtóanyaga)
.    
A musical az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára készül. Az ősbemutató a Papp László Sportarénában, minden idők legnagyobb magyarországi színpadán lesz látható. A történet egy világhírű, klasszikus dráma elemeit ötvözi a forradalom lélekig ható ábrázolásával. Az előadás szereplői a jelen és a jövő sikeres, rendkívül népszerű művészei. Az alkotók maguk is átélték a forradalmat. Az események szereplői, tanúi, szüleik, gyermekeik ma is élnek.
.
Idén ünnepeljük az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját. Erre az alkalomra készül Pintér Tamás ötletéből Mihály Tamás (zeneszerző) és Horváth Péter (író rendező) musicalje.
.

Az ötvenhat csepp vér című darab története Shakespeare: Rómeó és Júlia című drámájának sajátos, az ötvenes évek közepének sorsfordító pillanataira átültetett adaptációja. A szerzők Shakespeare alaptörténetét a forradalom idejébe helyezve szeretnék a mai fiatalok számára is átélhetővé tenni, és közelebb hozni a szerelem, kötelesség, becsület, hazaszeretet tragikusan egymásnak feszülő érzelmeit, emléket állítva ezzel a magyar forradalom hőseinek. Teszik mindezt a pop-musical műfaji követelményeinek megfelelően, fordulatos, izgalmas történetbe ágyazva, lírával és helyenként humorral vegyítve a tragédiát. 
 
A teljes sajtóanyag letölthető > itt <.
.

 
További információk:
Gréczy Zsolt, szakértő
Hornek Ildikó, PR menedzser: 06 20 572 7691